Kerítésfedlapok

A kerítésfedlapok és oszlopfedlapok falazott vagy zsalukövekből készült kerítések és pillérek lefedésére szolgálnak. A fedlapok fehércementből és mészkőőrleményből hálós vasalással, matt csiszolt felülettel készülnek. A fedlap felületéről a csapadékvíz elvezetését lejtős kialakítása biztosítja. A víz visszafolyását a falra a fedlapok alsó részén kialakított vízorr akadályozza meg. Egy szép kerítés kialakításához nagyban hozzájárul egy csiszolt felületű műkő fedlap.

 

 

A fedlapok gyártását 20 cm-es szélességtől egészen 70 cm-es szélességig 1 méter hosszú darabokban biztosítjuk.

 

 

 

Egyedi igény alapján a kerítésfedlapokat előre megadott méretek alapján akár az adott kerítésre is elkészíthetjük, így nincs szükség a felrakás helyén darabolásra, biztosítva van az egymást követő darabok esztétikus illesztése, a fedlap felrakási ideje így jelentősen lerövidül. Viszont ezesetben a gyártási idő hosszabb lesz, illetve feláras a gyártás. Méretre gyártás esetén minden esetben kérje először árajánlatunkat!

Elhelyezési útmutató: 

A választott fedlap mérete min. 10 cm-rel legyen szélesebb, mint a fogadó felület!

Feszültségmentesítő lemez elhelyezése és flexibilis kültéri ragasztó alkalmazása minden esetben szükséges a fogadó felület és a fedlapok eltérő anyaga miatti hőtágulási együtthatók közötti jelentős eltérése miatt. Valamint a nagy felület és a kültéri elhelyezés miatti jelentős hőingadozás is indokolja.

A fedlapokat a felvitt ragasztóba min. 5 mm fugával helyezzük. A vízszintbe állítását a 4 sarka alá helyezett ékkel végezzük. A fedlapok felületét kalapáccsal vagy bármilyen tárggyal ütni tilos! Utólagos impregnálás a tartósság megőrzése érdekében szükséges. Amennyiben cement alapú fugázót használnak akkor a fugázás után, amennyiben szilikon alapút, akkor a lapok felhelyezése után, de a fugázás előtt kell ezt elvégezni.