Gyakran ismételt kérdések

 • Hol találja meg termékeinket?
  Lakossági értékesítésre nincs lehetőségünk. Jelenleg az ország területén több mint 250 értékesítési ponton –építőanyag kereskedésekben, kertészeti árudák kínálatában, lakberendezési áruházak polcain és virágboltok kirakatában – érhetők el termékeink. Az önhöz legközelebbi értékesítési pont elérhetőségéről érdeklődhet e-mailben vagy telefonon.
 • Milyen áron kaphatóak termékeink?
  A termékek pontos áráról érdeklődjön az önhöz legközelebbi partnerünknél. Az önhöz legközelebbi értékesítési pont elérhetőségéről érdeklődhet e-mailben vagy telefonon.
 • Vállaljuk-e a kerítésfedlap felrakását?
  Általában nem. De minden eset egyedi. Kapcsolatban állunk kivitelezőkkel, ha felveszi velünk a kapcsolatot, előfordulhat, hogy a felrakáshoz is tudunk segítséget nyújtani.
 • Milyen méretű kerítésfedlapot válasszak?
  Mi 5-5 cm „túllógást” javaslunk minden irányba annak érdekében, hogy a vízorr betöltse funkcióját. Így pl. lábazatra 10 cm-rel szélesebb kerítésfedlapot szükséges választani, mint annak a jelenlegi mérete.
 • Hogyan fogjak hozzá a kerítésfedlap elhelyezéséhez?
  Feszültségmentesítő lemez elhelyezése és flexibilis kültéri ragasztó alkalmazása minden esetben szükséges a fogadó felület és a fedlapok eltérő anyaga miatti hőtágulási együtthatók közötti jelentős eltérése miatt. Valamint a nagy felület és a kültéri elhelyezés miatti jelentős hőingadozás is indokolja.

  A fedlapokat a felvitt ragasztóba min. 5 mm fugával helyezzük. A vízszintbe állítását a 4 sarka alá helyezett ékkel végezzük. A fedlapok felületét kalapáccsal vagy bármilyen tárggyal ütni tilos!

 • Otthon, házilag méretre vágható-e a kerítésfedlap?
  Igen, folyamatos vágóélű kővágó koronggal vágható.
 • Hogyan történik az egyedi igények szerint készített kerítésfedlap elhelyezése a kerítésre?
  Az egyedi, méretre készült kerítésfedlapokat nem kell vágni! Minden darabot sorszámozunk és nyíllal látunk el, így könnyedén megtalálhatóak az egymás után következő darabok, ami megkönnyíti a felrakást. A fedlapok rögzítésére kültéri ragasztóhabarcs használata ajánlott.
 • Felhelyezés után szükséges-e a kerítésfedlapot impregnálni?
  A fedlap impregnálás nélkül is ellátja feladatát, azonban élettartamának növelése, és a felületi szennyeződések érdekében javasoljuk utólagos impregnálását.Amennyiben cement alapú fugázót használnak akkor a fugázás után, amennyiben szilikon alapút, akkor a lapok felhelyezése után, de a fugázás előtt kell ezt elvégezni.
 • Kinek ajánljuk az íves kéményfedköveket?
  Az íves kéményfedköveket főként a ritkán használt kémények lefedésére ajánljuk. Az íves díszítő elem megakadályozza a csapadékvíz kéménykürtőbe történő bejutását, ezáltal elkerülhető a kémény falazat felvizesedése.
 • Nem egyforma színárnyalatúak a vásárolt termékek. Mi a teendőm?
  A termékek különböző színárnyalatokban készülnek, melyet a mészkő természetbeni sokszínűsége okoz. A különböző színárnyalatok nem jelentenek minőségbeli különbséget, nem jelent minőségi hibát.
 • Előfordulhat-e méretbeli különbség a termékek között?
  A műkő termékek a gyártás során kötés közben eltérő mértékben veszítenek térfogatukból, emiatt méretbeli eltérések lehetnek.  A gyártás másik fontos művelete, a termékek csiszolása szintén méretbeli változással jár. A méretbeli differencia +/- 5 % a műkő megmunkálás (mattcsiszolás) miatt.Gyeprácskő termékünk esetében vastagságbeli különbségek szintén előfordulhatnak a manufaktúrális gyártás miatt.
 • Úgy vélem hibás a termék, mi a teendőm?
  Minden esetben a vásárláskor a kereskedésben/kiszállítás időpontjában győződjünk meg arról, hogy hibátlan, az általunk elvárt esztétikai funkciót maradéktalanul ellátó terméket vásároljuk meg! Csak hibátlan, méretpontos terméket helyezzünk el!Nem a gyártó felelőssége, hogy a vevő igényeinek megfelelő méretű, színárnyalatú, tónusú termékek kerüljenek beszerzésre és elhelyezésre.A termék átvétele után annak szakszerűtlen rakodása, tárolása, beépítése, felhasználása; majd a későbbiekben csúszásmentesítésére jégolvasztó só használata garanciavesztést von maga után.A termékek beépítését +5 és +25 C fok közötti külső hőmérséklet esetén javasoljuk. Amennyiben nem ezen tartományon belül van a külső hőmérséklet beépítéskor, az szintén garanciavesztést von maga után!Termékeink kizárólag lakossági felhasználásra alkalmasak